Tegen de stroom in

Robuust hout uit oude kastelen en warme kleuren zoals okergeel en roestoranje zetten de toon in dit huis. Geen enkele muur is wit, zelfs het plafond niet. “Hoewel mensen dit vaak niet geloven, geven gekleurde muren soms veel meer rust.”

  

Toen hun jongste kind het nest verliet, wilden Bouwdina en Daan hun huis dat grenst aan een kanaal in Rijnsburg anders indelen. Twee derde van de garage werd bij de keuken betrokken, waardoor het huis meteen veel ruimer en lichter oogt. Aan de achterkant van de woning, waar je uitkijkt op het water, kwamen twee extra openslaande deuren en aan de voorkant van het huis werd het raam tot de grond doorgetrokken. “Dat zithoekje is nu mijn favoriete plekje in de ochtend.” Bouwdina en Daan gingen in zee met Carla van der Kwaak en Koos Ravensbergen van Esatto, die al meerdere keren met hen meedacht. “De schouw is als enige blijven staan”, vertelt Carla. “Wel hebben we hem gepimpt. Het middenstuk werd omhoog gehaald, zodat je ook vanuit de keuken zicht hebt op het vlammenspel.”

 

 

METEEN RAAK
De vloer was het startpunt. “Ik vind hout vaak te netjes ogen, maar toen Carla mij deze robuuste houten vloer uit oude kastelen liet zien was ik meteen verkocht.” En toen waren ze vertrokken. Samen gingen ze een dag shoppen in het ETC Design Center en daar vonden ze het ene na het andere meubel en accessoire. De roestkleurige zitbank, verschillende stoffen en verlichting … Toen haar man en dochter de tweede keer meegingen, waren ze eigenlijk al bijna rond. “Het Perzische vloerkleed past perfect bij de vloer en de schouw”, zegt Bouwdina. “Mijn man vond het in het begin maar niks. ‘Dat ga je toch niet kopen, zo’n versleten kleed?’ zei hij dan. Nu hij er ligt, vindt hij het mooi.

 

Maar ik heb hem ook een keer zijn zin gegeven hoor. Hij wilde de foto van de stieren, terwijl ik een andere mooier vond. Aangezien ik vrijwel alles mocht kiezen, gunde ik hem het kunstwerk”, vertelt ze lachend.

 

WIT VERBANNEN
Via de trap die bekleedt is met hetzelfde soort hout kom je op de bovenverdieping waar ze van twee slaapkamers een grote masterbedroom maakten. Net als beneden kregen alle muren een warme tint. Okergeel gaat hier hand in hand met roestkleur. Het hoofdboord en het onderstel van het bankje voor het bed behandelden ze met een speciaal product dat echt gaat roesten en aanvoelt als metaal. Ook beneden zijn verschillende methodes toegepast.

Carla: “Alle muren hebben dezelfde kleur, alleen gebruikten we verschillende technieken zoals stucen, kalkverf en krijtverf”, zegt Carla. “Hierdoor ontstaat er rust en warmte. Veel meer warmte dan in een kil huis met allemaal witte muren, wat vaak een veilige optie lijkt.”. Bouwdina: “Voor mij hoeft het allemaal niet zo strak en netjes. Meegaan met de massa is sowieso niks voor mij.”

 

Bekijk hier alle producten

Stijlvol wonen - Foto's: Denise Keus - Tekst: Jackie Oomen - Styling: Esatto Wonen - © Sanoma Regional Belgium N.V.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal € 0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods

Liquid error (layout/theme line 147): Could not find asset snippets/product-customizer-asw.liquid