Stoer en warm familiehuis

Even voorstellen
Kim Kromhout en Paul Jansen wonen met hun zoontjes Marcus (3,5) en Alec (1) in een grachtenpandachtig rijtjeshuis in de wijk Nieuw Rijngeest, ook wel Oegstgeest aan de Rijn genoemd.

 

Het plafond is geverfd met Classico krijtverf in de kleur Bone, de salontafel is op maat gemaakt en het blad is geverfd in de kleur Black Smoke, beide van Pure & Original. 


Eerste keus
“Voordat we hier in februari 2018 naartoe verhuisden, woonden Paul en ik tien jaar in een appartement in dezelfde wijk," vertelt Kim. "Aanvankelijk stonden er weinig andere huizen. Toen er meer nieuwbouw kwam en we zagen hoe mooi het werd - veel huizen liggen aan het water - hebben we ons aangemeld voor dit plan. Het zijn zestig rijtjeswoningen met een architectonische twist: ze doen denken aan Amsterdamse grachtenpanden. We vielen vooral op de buitenkant: een uitbouw met openslaande tuindeuren op de begane grond en daarboven onze slaapkamer, eveneens met openslaande deuren én een romantisch balkon. Er zijn maar vier van dit soort huizen in het hele plan. Omdat we daar onze zinnen op hadden gezet, hebben we ons alleen daarvoor ingeschreven. En we hebben ook nog het huis van onze eerste keus kunnen kopen!”

De gordijnen zijn van Designs of the Time en de aluminium hanglamp van Frezoli Lightning via Esatto Wonen. De horen en-suitedeuren zijn geverfd met Traditional Paint lak in de kleur Black Smoke. De muren zijn geverfd met de Classico krijtverf in de kleur Warm Grey, beiden van Pure & Original.

Eerst de keuken
“Het eerste wat we uitzochten, was de keuken", aldus Kim. "Ons huis werd casco opgeleverd, met daarbij een keukencheque van een aangewezen keukenleverancier. Daar zijn we drie keer geweest, maar we kwamen niet uit de opstelling. Paul en ik wilden graag een kastenwand en een kookeiland. Mijn ouders zijn klant bij Kuivenhoven Keukens in Rijnsburg (NL), dus wij daarheen. Zij tekenden binnen een kwartier met de hand onze keuken. We waren er compleet verliefd op, al was het wel een flinke hap uit ons budget.”

De muren van de keuken zijn geverfd met Classico krijtverf in de kleur Warm Grey. Het plafond, het houtwerk en de plinten zijn geverfd met Classico krijtverf in de kleur Bone, beiden van Pure & Original.

Pinterestalbum
Voor de inrichting had Kim op Pinterest een fotoalbum gemaakt. "Het interieur van ons startershuis was ‘van-alles-wat’, hier wilden we eenheid creëren. Een stoer, warm interieur met enkele robuuste items en niet teveel tierelantijntjes. Onze wensen: een houten keuken, een grote eethoek, en-suitedeuren, een visgraatvloer én een betonnen gietvloer. Veel afbeeldingen bleken van Molitli Interieurmakers te zijn. Hun sfeer sprak ons aan. Op basis van de Pinterest-voorbeelden maakten ze een plattegrondschets met zo’n beetje alles erin wat we wensten. Inclusief de twee vloersoorten: een gietvloer in de keuken en visgraatparket in de woonkamer, door en-suitedeuren gescheiden. Ook de grote tafel met betonnen blad en de bank zijn van Molitli, net als de betonstuuk muur achter de bank.”

Kim: "Als vierjarige mocht ik voor het eerst behang voor mijn slaapkamer uitkiezen bij Carla van Esatto Wonen. Nu kocht ik voor mijn jongens behang bij haar, uit de uitgebreide collectie van Rebel Walls. Eerst Animal Party voor de babykamer en vervolgens Jungle Land voor de nieuwe slaapkamer van de oudste." 

Eigen mix
“Met de kleur- en materiaalvoorbeelden van wat we bij Molitli uitkozen, zijn we op zoek gegaan naar de houten vloer. Ook daarvan namen we een staaltje mee. Daarna zijn we naar Carla van der Kwaak van Esatto Wonen in Rijnsburg gegaan om raambekleding en kleuren voor de muren en al het houtwerk uit te zoeken.
Carla ken ik al zo’n beetje mijn hele leven. Mijn ouders zijn klant bij haar, alle interieurdingen thuis werden door Esatto gedaan. In ons appartement had ik ook behang en vouwgordijnen van Esatto. Paul en ik hadden voor dit huis wel een ruim budget, maar natuurlijk niet oneindig. Daarom hebben we goed gekeken wat we waar kochten, onze eigen mix gemaakt. Dingen die lang meegaan, moeten van goede kwaliteit zijn, duurzaam ook. Dus is de raambekleding van Esatto, net als het behang en de verf. De lamp boven de eettafel zag ik op Pinterest, daar
was ik verliefd op. Carla verkoopt dat merk ook. Als ik iets mooi vind, ga ik op zoek. Zo ontdekte ik via Pinterest een meubelmaker die nog niet zo lang geleden voor zichzelf begonnen was: Puur & Landelijk Living in Kerkdriel. Hij maakte onze salontafel, de sidetabel achter de bank, de kast voor onze slaapkamer, die voor de babykamer en de commode. Het was echt leuk om te zien hoe alles uiteindelijk bij elkaar kwam.”

De houten jaloezieën zijn van Sunway zijn via Esatto Wonen. Ook hier zijn de wanden en het plafond geverfd met Classico krijtverf in de kleur Bone van Pure & Original.

Favoriete plek
Wat de favoriete plek in huis is van Kim en Paul? "Onze slaapkamer met openslaande balkondeuren is fijn. Als die open staan voel je een heerlijk briesje. Erg praktisch is ook onze aangrenzende kleedruimte annex kledingkast. Aanvankelijk was dat een apart slaapkamertje, maar die ruimte hebben we bij de bouw aan onze slaapkamer laten toevoegen. Maar het allerfijnst is het beneden. De en-suitedeuren maken de woonkamer heel knus. Handig is dat je die deuren dicht kan doen, bijvoorbeeld als wij aan tafel zitten en de kinderen voor de tv op de bank – dan heb je toch een beetje privacy. We zijn dan ook nog elke dag blij met het resultaat, het is echt een heerlijk huis. Er is ook niets waarvan we zeggen: dat hadden we anders moeten doen. Wat niet wegneemt dat we wel hebben nagedacht over ons huis in de toekomst. Op dit moment slapen wij op de eerste verdieping en onze oudste zoon op zolder. De buren – die twee oudere kinderen hebben – kozen er bij de bouw voor om de masterbedroom op zolder te maken, met een extra badkamer. Anticiperend op het idee dat wij dat wellicht ooit naar boven verhuizen of dat de jongens daar op termijn allebei gaan slapen, hebben we het leidingwerk bij de aanleg alvast naar zolder laten doortrekken. Nu hebben we daar nog een was-/werkkamer over, dus voor de ruimte hoeven we hier nooit meer weg.”

Bekijk hier alle producten

Wonen Landelijke Stijl - Foto's: Iris Floor/STUDIOkapstok - Tekst: Renate Wilms - Styling: Esatto Wonen - © DPG Media

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal € 0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods

Liquid error (layout/theme line 147): Could not find asset snippets/product-customizer-asw.liquid