Evenwichtsoefening

Aan het water langs de Rijn bouwden de bewoners een rietgedekte villa met genoeg ruimte voor zichzelf én hun familie en vrienden. Willen ze even rust? Dan stappen ze zo vanaf hun eigen aanlegsteiger de boot op en varen ze over de rivier waar ze al vier jaar lang maar al te graag op uitkijken.

DE AANHOUDER WINT
Hun geduld werd aardig op de proef gesteld toen ze interesse toonden in dit stuk bouwgrond. “Tien jaar lang waren we bezig om dit plekje te bemachtigen”, vertelt de bewoonster. “Onze wijk, die opgezet is langs de Rijn, was eerst een groene vlakte. Wij hebben een van de mooiste plekjes die direct grenst aan het water. Mijn man is gek op water en zei altijd: ‘Als ik ga verhuizen, dan wil ik aan het water wonen’. Daarom bleven we volhouden totdat we uiteindelijk groen licht kregen. De ontwerptekeningen lagen al klaar en dus kon de bouw meteen van start gaan toen hun handtekeningen onder de papieren stonden.” Aan ideeën ontbrak het de bewoners zeker niet. Ze hadden er natuurlijk al heel wat jaren over na kunnen denken en al die jaren bleef hun fantasie hetzelfde: een rietgedekte villa, met een robuuste en landelijke uitstraling.


RUSTIEKE BASIS
“Ik zag het huis al helemaal voor me en ik wist dat ik naar Esatto Wonen zou gaan voor de interieurinrichting.” Tijdens de bouw die anderhalf jaar duurde, sparde ze regelmatig samen met Carla van der Kwaak en Koos Ravensbergen, eigenaren van Esatto Wonen, over het interieur. Naarmate de bouw vorderde, werden de plannen steeds concreter. De bedoeling was om een ruwe, natuurlijke basis te creëren, die de indruk gaf dat het huis er al een hele tijd stond. “De vloer was het uitgangspunt. Ik had de rustieke vloeren van Castle Stones bij Carla in de winkel gezien, die vond ik prachtig. We hebben veel houten balken en meubels in huis, dus die warme grijstinten zijn een goede tegenhanger.” Op de muren zit kalkverf van Carte Colori in de kleur Sculptura, een neutrale kleur die ze op alle muren op de benedenverdieping lieten doorlopen. Dat brengt niet alleen rust, maar voorkomt ook dat de nieuwbouwwoning te nieuw en gelikt oogt. “Toen het leeg was, was het eigenlijk al heel gezellig”, zegt Carla enthousiast. “De basis is al zo goed.”

 

OPEN VS GESLOTEN
De benedenverdieping heeft een U-vormige indeling met aan de ene kant de leefkeuken en aan de andere kant de zithoek en daartussenin een grote open ruimte met verschillende zithoeken. “In de tussenruimte staan onder meer twee chaises longues, van waarop je uitzicht hebt op het water. En een antieke stoel, een familiestuk, die we opnieuw zandstraalden, whitewashten en bekleedden.” De verschillende schuifdeuren tussen de ruimtes geven de bewoners de keuze om alles open te zetten of bepaalde ruimtes af te sluiten om wat meer geborgenheid te creëren. Alle deuren en luiken kregen een warm grijs jasje, kleur Ashes van Pure & Original. “Felle kleuren komen er bij mij niet in. En met mijn man heb ik gelukkig weinig discussies over ons interieur”, vertelt de bewoonster. “Het enige wat hij niet zag zitten, waren ruwe linnen gordijnen in de keuken. Maar zoals je kunt zien hangen ze er nu toch.” Carla: “Als je een lap stof ziet, dan kan niet iedereen zich goed voorstellen hoe het eruit komt te zien.” De bewoonster knikt instemmend: “Tijdens de bouw zag ik het resultaat niet altijd goed voor me, maar het interieur kon ik mij perfect inbeelden.”

TEGENGEWICHT
In de zithoek staat een fluwelen hoekbank met oude, ruige deuren erachter. Carla: “In elke ruimte zochten we naar een contrast, maar hier is dat extra opvallend dankzij de licht glimmende stof, de strakke bijzettafels en dan de houten balken en de karakteristieke deuren.” De televisie is verwerkt in een kast die Esatto Wonen op maat maakte. “De bewoonster wilde absoluut geen televisie in het zicht, dus deze hoge, maar niet te diepe kast is een goede oplossing.” Ook in de keuken hangt een creatie van Esatto Wonen: het pannenrek boven het spoeleiland. Wanneer je binnenkomt in de keuken springt het rek meteen in het oog. De koperen en zwarte pannen hangen klaar voor gebruik. “Mijn man kookt heel graag, vandaar dat hij de ruimte graag praktisch wilde indelen.”

 

ELK SEIZOEN ANDERS
Aan de andere kant van de keuken kom je via een corridor in de bar die zich in een bijgebouw bevindt, dat in dezelfde stijl als het huis werd gebouwd. “Het is hier altijd feest”, zegt de bewoonster lachend. “Onze vorige woning was echt ingericht om mensen te ontvangen. Dat beviel ons goed, daarom hielden we daar bij de indeling van dit huis ook rekening mee.” In de bar creëerden de bewoners meerdere zithoeken en bij goed weer zitten ze op het aangrenzende terras dat uitkijkt op de rivier. Het is heel bijzonder om aan het water te wonen. Ons uitzicht ziet er elk seizoen weer helemaal anders uit. Afgelopen winter schaatsten ze hier over de rivier. Ik vind het ook heerlijk het interieur aan te passen aan de seizoenen met een heleboel kaarsen en vachtjes in de winter. Ik heb nu genoeg mooie accessoires in huis die ik af en toe een andere plek kan geven.”

“Tijdens de bouw zag ik het resultaat niet altijd goed voor me, maar het interieur kon ik mij perfect inbeelden” - Bewoonster

“We hebben veel houten balken en meubels in huis, dus die warme grijstinten zijn een goede tegenhanger” - Bewoonster

“Toen het leeg was, was het eigenlijk al heel gezellig. De basis is al zo goed” - Carla Esatto Wonen

Bekijk hier alle producten

A way of living 2, Wonen Landelijke Stijl - Foto's: Anneke Gambon - Tekst: Jackie Oomen - Styling: Esatto Wonen - © DPG Media

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal € 0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods

Liquid error: Could not find asset snippets/product-customizer-asw.liquid